Reünies

Info over Soppe-reünies uit verleden en toekomst:

2012 – Reunie in Iowa, Verenigde Staten

Een grote groep Soppe’s, nakomelingen van Anton Soppe en Caroline Lehman, kwam bijeen in Worthington, Iowa. Het aantal wordt geschat op 180. Anton en Caroline hadden een gezin van 15 kinderen van wie er momenteel nog 2 in leven zijn: Sr. Antonita OSF (99 jaar oud) en Clerus Soppe (86). Ook de weduwe van Jerome, Rita Soppe Ortscheid was van de partij.

 

2011 – Nakomelingen van Willem en Johanna

Op 19 maart 2011 werd voor het eerst een reünie georganiseerd voor de nakomelingen van Willem en Johanna (Meijerink) Soppe. De locatie was het Turfcafé in Schoonebeek, een voormalige turfverwerkingsfabriek. Willem en Johanna hebben altijd in Steenwijksmoer gewoond.

Van de nog in leven zijnde kinderen van Willem en Johanna waren 3 van de 4 aanwezig. Samen met 9 kleinkinderen en hun partners en 14 kleinkinderen werd genoten van een diavoorstelling, kon worden bijgepraat en werd afgesloten met een stamppotjesbuffet.

 

2010 – Nakomelingen van Harm en Johanna

In mei 2010 ontmoetten een aantal Soppe’s elkaar in Angeren, allen nakomelingen van Harm en Johanna (Peters) Soppe. Harm en Johanna waren vanuit de regio Coevorden na een aantal omzwervingen via Ommen, Varsen en Zuidwolde uiteindelijk in Driel in de Betuwe geland, en hun nakomelingen treffen elkaar min of meer regelmatig. Alhoewel ik zelf tot de andere tak van de familie behoor (ik stam af van de jongere broer van de opa van Harm Soppe), mocht ik toch aanwezig zijn en wat vertellen over mijn familie en hoe wij aan elkaar gerelateerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *