Nederlands

Welkom bij de familie Soppe.

De diverse Soppe stambomen:

 1. Harm Hindrik Soppe uit Osnabrück
 2. Gerardus Soppe uit Deurningen/Weerselo
 3. Hendrik Jacobs Soppe (Dikke) uit Meppel
 4. Ludgerus Soppe uit Altschermbeck (D)
 5. Harman Soppe uit het koninkrijk Hannover die naar Iowa emigreerde
 6. Johann Gerhard Soppe wiens zoon Gerhard Henrich Soppe uit Ramsdorf ook naar Iowa vertrok
 7. De Estse Soppe-familie, van Hans Soppe
 8. Johan en Elske Soppen uit Borken, en Hendrikus Soppe uit diezelfde regio
 9. Christophorus Soppe uit Bohemen

Van al deze families zijn gegevens bekend, er komen inmiddels ruim 1850 personen met de achternaam Soppe(n) voor in mijn genealogische database. En elk antwoord levert altijd weer minstens twee nieuwe vragen op!

Deze site wordt gemaakt door Theo Soppe, die sinds 1996 bezig is met familieonderzoek. En gelukkig kan ik gebruik maken van de ondersteuning van een flink aantal mensen die me van info voorzien, waarvan ik in ieder geval wil noemen:

 • Jan Soppe die onvermoeibaar de stamboom van Harm Hindrik en dan specifiek van diens oudste zoon Antoon Soppe uitwerkte. Jan en ik zijn ver weg aan elkaar gerelateerd, de opa’s van onze opa’s waren broers.
 • Herman Assen, die mij lang geleden voorzag van veel informatie waarmee ik van start ging, in feite het fundament van mijn onderzoek
 • En ook het boekwerk “Samenvatting van de genealogische opzoekingen naar het nageslacht van Hermannes Blaauwgeers en Euphemia Belt door A.H. Scholten” was van onschatbare waarde in de eerste stappen van mijn genealogische avonturen.