Joost mag het weten – part 1

Bij het zoeken in oude kranten en archieven kom je onze naam nogal eens tegen. Vaak kan ik dan traceren om welk familielid dit gaat, maar er zijn ook vele knipsels waarvan ik geen idee heb bij wie ik die moet plaatsen. Op deze pagina een aantal krantenknipsels over Soppe familieleden die bijvoorbeeld een examen haalden, sportprestaties behaalden of gewoon verhuisden. Wie me kan helpen aan gegevens ben ik uiteraard dankbaar, mail me dan op theo (at) soppe.nl. Klik op de plaatjes voor een vergroting.

Drentsch_Dagblad_4-9-1943In het Drents Dagblad van 4 september 1943 wordt melding gemaakt van de aankomst van een Johanna Soppe, vanuit Den Haag naar Steenwijksmoer. Er komen meerdere personen voor in mijn database, waarvan er minstens 4 zijn op wie dit artikel van toepassing zou kunnen zijn…

 

 

 

De_Heerenveensche_koerier_30-6-1950Op 1 juli 1950 werd er in St. Johannesga gekorfbald, aldus meldt de Heerenveensche Koerier op 30 juni van dat jaar. Voor het Drentse twaalftal is bij de dames ene F. Soppe lid van de ploeg, maar mij is onbekend om wie dit gaat…

 

 

 

 

Friese_Koerier_2-3-1954In Gelderingen slaagde in 1954 aan de R.K. Kweekschool onder andere A. Soppe voor het godsdienstdiploma B. Dit wordt gemeld door de Friese Koerier van 2 maart 1954. Het godsdienstdiploma zal onderdeel zijn geweest van de opleiding voor onderwijzeres, maar wie deze A. Soppe is is mij niet bekend.

 

 

 

 

Nieuwsblad_van_het_noorden_29-9-1970Nog een onderwijzers, maar dan als kleuterleidster is in 1970 een N. Soppe van de Nieuwe Krim. Zij slaagde voor de acte van bekwaamheid als hoofdleidster bij het kleuteronderwijs, aldus het Nieuwsblad van het Noorden op 29 september 1970.

 

 

 

 

Nieuwsblad_van_het_Noorden_10-7-1978M. Soppe uit Dalen slaagde in 1978 voor het diploma kostuumnaaien aan de Coevorder vakschool. Dit wordt bericht door het Nieuwsblad van het Noorden op 10 juli van dat jaar. Ook hier is mij onbekend om wie dit gaat.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nederlands, Soppe (various). Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *