Bekende Nederlanders in je familie

Stiekem hoopt een genealoog er altijd op een verbinding te vinden met een beroemd persoon. Als je data ver genoeg terug gaat vind je vaak wel een verbinding met Karel de Grote, er wordt verondersteld dat een groot deel van de Europeanen Karel de Grote tot één van zijn voorouders mag rekenen.

Ik heb de illusie Karel te vinden niet. Mijn voorouders waren op recentere generaties na voornamelijk boerenarbeiders, turfstekers en keuterboeren. En omdat daarvan niet heel veel geschiedenis is bijgehouden is het vaak al lastig om voorbij de achttiende eeuw te komen, qua onderzoek.

Anton DreesmannWel is het leuk als je bij toeval een verbinding vindt naar andere bekende personen. Zo kwam ik er recent achter dat V&D topman prof.dr. Anton Dreesmann (1923-2000) getrouwd was met een nakomeling van Alida Catharina Soppe. Alida was een dochter van Geerts Hindrik Soppe, en dus een zus van mijn oudvader Harm Hendrik Soppe.

Dreesmann was vader van vijf kinderen en die mag ik dus tot mijn familie rekenen. Het aantal generaties naar de gemeenschappelijke voorouder is zes, dus ik ben hun achter-achter-achter-achter-achterneef…. Je hebt er niets aan, maar wel leuk…

Dit bericht is geplaatst in Nederlands, Soppe from Döllinghausen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *